Laden Evenementen

The Toasters (Support: The Sketchers)

€10

Gegevens

Datum:
24 maart
Tijd:
20:30
Kosten:
€10

SKA IN SKAAF presents THE TOASTERS (NEW YORK) met als support THE SKETCHERS, zaterdag 24 maart in Schaaf

The Toasters
Deze doorgewinterde artiesten mogen zich met trots de langst bestaande Amerikaanse ska band noemen. In 1981 gevormd in de Lower East Side van New York en uitgegroeid tot een band die 14 albums heeft uitgebracht en ruim 2400 optredens over de hele wereld achter de rug heeft.

The Toasters heeft, met hun van origine, Jamaicaanse muziekstijl, al vele muzikanten en mensenmassa’s veroverd. Vanaf de jaren 90 ging de band de hele wereld over en wordt de muziek gekenmerkt door Reggae, Jazz, Punk en Soul. The Toasters zorgt met hun muziek gegarandeerd voor swingende heupen en een energieke nacht.

Frontman Robert “Bucket” Hingley heeft echter na al deze optredens zijn passie voor Ska nog lang niet verloren. Naast zijn leven als zanger, gitarist en bandleider is hij namelijk ook eigenaar van Amerika’s grootste Ska label Moon Ska Records. The Toasters worden dan ook gezien als de grondleggers van de ska scéne in Amerika.

De veelzijdigheid van frontman Hingley is ook terug te vinden in de muziek van The Toasters. Bang om te experimenteren zijn ze niet en dit heeft geleid tot een verbluffend repertoire vol ritmische grooves. Van Reggae- en Jazz-geaccentueerde nummers tot de klassieke uptempo-Ska en Rock ’n Roll. Deze veelzijdigheid is precies de reden waarom The Toasters na al die albums nog steeds hun aantrekkingskracht niet hebben verloren.

The Sketchers
The Sketchers zijn een in veel opzichten unieke band. Zo telt de band bijvoorbeeld zeven leden met een gezamenlijke leeftijd van 217 jaar, wat misschien niet echt uniek is, maar toch weinig voorkomt.

Maar het meest verbijsterend unieke is waarschijnlijk het woord dat gevormd wordt door de eerste letters van hun voornamen achter elkaar te zetten. Dat woord is… BLEPLALP!! Waar vind je dat nog tegenwoordig?! The Sketchers spelen ska met punk- en rockabillyinvloeden. Als u zich dan bedenkt dat veruit de meeste andere bands heel wat anders spelen, acid jazz bijvoorbeeld, of relimetal, dan zult u het met mij eens zijn: The Sketchers zijn een unieke band.

Maak je op voor een dansbaar avondje Ska vol variatie!

Deur open: 20:30
Start concert: 21:00

Tickets v.v.k. €10,-
Aan de deur €12,50

Bestel hier je tickets