Laden Evenementen

Spirit of Woodstock

€20

Gegevens

Datum:
29 december
Tijd:
18:00
Kosten:
€20

SPIRIT OF WOODSTOCK, zaterdag 29 december in Schaaf.

Het laatste weekend van de huidige Schaaf crew pakken we nog een keer helemaal uit. Schaaf is een speciaal theater vooral voor de 40 plussers. We hebben de laatste jaren veel voor deze trouwe doelgroep geprogrammeerd. Van Deep Purple tot Led Zeppelin, alle klassiekers zijn voorbijgekomen.

Nog 1 keer dan echt het sixtiesgevoel met een top line-up. 5 super goede bands gaan het ultieme Woodstock gevoel neerzetten in Schaaf. Speciaal voor al onze trouwe fans. Nog 1x naar Carel Nout en zijn toppers in een sfeervol en hopelijk uitverkocht Schaaf.

De volgende bands staan op SPIRIT OF WOODSTOCK :

JANIS JOPLIN by Nina Sings Joplin
JIMI HENDRIX by Hendrix Alive Project
THE WHO by Back To The Who
SANTANA by Soul Sacrifice
JOE COCKER by Joe Undercover

Woodstock Music & Art Fair: het driedaags festival dat van 15 tot en met 17 augustus 1969 werd gehouden op een weiland in het Amerikaanse plaatsje Bethel. “Three Days of Peace and Music” waar de muziek mensen met elkaar verbond.

In die geest neemt Spirit of Woodstock je mee op een waanzinnige reis langs “Memory Lane”. Van rock klassiekers van The Who, naar heerlijke blues songs van Janis Joplin. Natuurlijk de ongeevenaarde solo’s van de beste gitarist aller tijden Jimi Hendrix. Zet daarnaast de lange gitaarsolo’s van Carlos Santana en zijn band vol Latin, Jazz en Rock en je hebt een top avond.

Stil zitten is geen optie tijdens dit feest vol nostalgie.

Vijf zeer ervaren tributebands brengen een ode aan al het muzikale schoon wat “the roaring 60s & 70s” ons allen heeft gebracht. Met meerstemmige vocalen en jarenlange ervaring weten zij het repertoire moeiteloos van de authentieke grooves en sfeer te voorzien.

JANIS JOPLIN by Nina sings Joplin :

Graag nemen we je mee naar de FLOWER POWER tijd waarin Nina, en haar band vol topmuzikanten, een eerbetoon brengen aan de muzikale nalatenschap van Janis Joplin. Een show waarin alle muzikale hoogtepunten van Janis Joplin, bestaande uit een diversiteit van genres, van blues naar soul, van gospel naar country en natuurlijk rock, naar voren komen. Denk aan de hits, Piece Of My Heart, Mercedes Benz en natuurlijk Bobby McGee. Maar ook alle andere hits, voor de meeste onbekend, maar voor de echte Janis Joplin fans een lust voor het oor, staan op het repertoire! Geniet van een wervelende show waarin je terug gaat naar de roerige late jaren 60 en de het prille begin van de jaren 70. Ervaar de unieke FLOWER POWER sferen van LOVE & PEACE met de ultieme Janis Joplin tribute band, Nina SINGS Janis!

JIMI HENDRIX by The Hendrix Alive Project

De meest excentrieke gitarist ooit is nog steeds een belangrijk inspiratiebron voor de huidige generatie muzikanten, en menig tiener loopt nog met een “Hendrix-shirt “over straat. Zijn psychedelische spel zorgde eind jaren zestig voor enorme verfrissing in de rock-‘n-roll. Hoe Hendrix live linkshandig soleerde op een rechtshandige gitaar en ook nog zijn tanden gebruikte zorgde voor een ware cultstatus.

Gitaarvirtuoos Eelco Bisschop en consorten begonnen een aantal jaar geleden met deze tribute na een aantal jamsessies in hun thuisbasis IJmuiden. Binnen de kortste keren maakte de band al deel uit van de The Clash of The Coverbands competitie. Hier liet de toen jonge band al zien wat ze in hun mars hebben voor de komende jaren. Hun repertoire wordt beschreven als wild, opwindend en energiek en er wordt ook wel gezegd: “Als je je ogen dicht doet, ben je terug in de tijd”

Het vele touren door heel Nederland, België en Engeland heeft de Jimi Hendrix Tribute Hendrix Alive Project doen veranderen vanuit een ruwe ongeslepen diamant naar een fonkelende parel onder de tributebands. De hedendaagse shows van Jimi Hendrix tribute Hendrix Alive Project kunnen gezien worden als wild, luidruchtig, spannend en hun geluid komt wel heel erg dichtbij Jimi Hendrix zelf. Ervaar en geniet!

THE WHO by Back to the Who

The Who is vooral bekend geworden als rockpioniers; uitvinders van de powerchords en Townshends rockopera Tommy. De vroege mod-albums van de band – met korte, soms agressieve nummers erop – zijn goede voorbeelden van hoe The Who er uitzag: Pete Townshend met zijn leidende powerchords; Keith Moon met zijn explosieve drumwerk; John Entwistle met zijn basloopjes en Roger Daltrey met zijn krachtige stem en rondvliegende microfoon. Deze albums zijn van grote invloed geweest op de ontwikkeling van de hardrock en de powerpop, terwijl de luidruchtige en agressieve concerten de weg vrijmaakten voor de komst van punkrock- en heavymetalbands, die op deze manier door The Who geïnspireerd werden.

SANTANA by Soul Sacrifice

In 2019 is het 50 jaar geleden dat de band Santana doorbrak met hun optreden op het legendarische Woodstock festival. In korte tijd werd de wereld getrakteerd op drie albums met de ultieme mix van latin, blues en rock. Na 1971 veranderde de bezetting en vele line-ups en uiteenlopende muziekstijlen volgden, wat het oorspronkelijke werk en de manier waarop dit werd gespeeld uniek maakt.

Soul Sacrifice is een authentieke tributeband die de oorspronkelijke Santana band, zoals deze op Woodstock in 1969 speelde, eert. De originele 6-mans bezetting, authentieke instrumenten incl echte Hammond B3, veel percussie en (op enkele grote 70ies hits na) alleen songs uit 1968-1971, gespeeld op de manier zoals Santana destijds deze zelf ook live speelde. Genieten dus van oa Jingo, Evil Ways, Oye Como Va, Black Magic Woman, She’s not there en natuurlijk Soul Sacrifice.

Herbeleef de magie van de oorspronkelijke Santana band, beleef Soul Sacrifice!

JOE COCKER by Joe Undercover

‘He has the sound, the looks & the moves!!’

JOE UNDERCOVER is de 8 koppige Joe Cocker Tribute band met als frontman de enige echte ‘Dutch Joe Cocker’. Menig fan is verbijsterd door diens enorme gelijkenis met de originele Britse zanger.

Samen met een strakke ritmesectie, snerpende gitaarpartijen, meeslepende sax-solo’s en de vette soulstemmen van de twee zangeressen zorgt hij voor een geweldige muzikale show! Alle bekende en ook minder bekende nummers van de legendarische rockzanger komen voorbij met verrassende hedendaagse elementen.

Al vele evenementen en festivals in binnen en buitenland hebben zij inmiddels aangedaan zoals het Blommenkinders Festival, OERROCK! en RETROPOP! alwaar zij voor een uitzinnig publiek van zo’n 7000 festivalgangers een onvergetelijke ‘Joe Cocker show’ wisten neer te zetten.

Een ‘must see’ voor de echte Joe Cocker fans en alle andere muziek liefhebbers!

Deur open: 18:00
Start concert: 19:00

Tickets v.v.k. €20,-
Aan de deur €25,-

Bestel hier je tickets