Laden Evenementen

Sound of the Sixties

€10

Gegevens

Datum:
9 april
Tijd:
13:00
Kosten:
€10

SOUND OF THE SIXTIES komt terug en wel op zondagmiddag 9 april.

Tijdens het nieuwjaarsconcert op 8 januari kregen we direct al heel veel vragen om Sound of the Sixties vaker te organiseren. Iedereen vond het prachtig en er is grote behoefte onder heel veel mensen om gezellig een middag te luister naar en/of te dansen op deze onvergetelijke muziek uit de jaren 60. Voor zondag 9 april hebben we twee fantastische bands weten te contracteren namelijk The Wieners en The Surphonics. Ze brengen een ode aan The Everly Brothers en The Beach Boys. Daarnaast hebben ze nog divers ander 60’s repertoire, dus het wordt weer een ouderwetse Schaaf middag met natuurlijk kaas, worst en bittergarnituur.

The Wieners play The Everly Brothers

De 80e verjaardag van Don Everly is aanleiding voor The Wieners om in 2017 een aantal Everly Brothers Tribute-concerten te brengen. Bye Bye Love, Bird Dog, Til I Kissed You, All I Have To Do Is Dream en vele andere pareltjes klinken nét alsof Don en Phil vlak voor je neus staan… The Wieners is een van de meest optredende rock’n’roll/country-bands van Nederland. Ze waren te zien in De Wereld Draait Door en ontvingen eind 2016 de Dutch Country Music Award voor beste duo/trio van Nederland.

Ze brachten ook een Everly Brothers tribute-album uit: Bird Dogs. Tijdens de live shows spelen The Wieners de bekende nummers uit de eerste, succesvolle periode van The Everly Brothers maar ze hebben ook aandacht voor het hippere werk uit de sixties en voor de comeback in de jaren ’80.

Onlangs waren The Wieners met hun Everly-tribute te zien in Woking en in Bourne End, Engeland, en speelden ze voor een uitverkocht Theater De Hofnar in Valkenswaard. De vaste kern van de band bestaat uit Jaap Wijn (Dommelen), Rob Roemers (Zaltbommel) en Jan Timmermans (Heusden).

The Surphonics play The Beach Boys

The Surphonics brengen je terug in de tijd met de muziek uit het meest legendarische pop-decennium. Beat, Surf, Rock, Rock’n’Roll… De band speelt in de klassieke bezetting met twee gitaren, bas, drums. Ze zingen alle vier en dat is hard nodig want hun grote specialiteit is het werk van The Beach Boys! Fun Fun Fun, California Girls, Surfin’ USA: je waant je gewoon op een strandfeest in het California van de jaren ’60…

Natuurlijk komen ook andere Amerikaanse én Engelse Oldies voorbij: The Beatles, The Hollies, The Kinks, Chuck Berry en lekkere instrumentals van oa The Surfaris, Shadows en Dick Dale. Door AVRO’s Steenen Tijdperk werd The Surphonics uitgeroepen tot ‘Beste Sixties Coverband van Nederland’. De band kreeg de meeste punten van zowel het publiek als de vakjury. Rarity Records bracht tot op heden drie Surphonics-CD’s en één live-DVD uit.

Deur open: 13:00
Start concert: 14:00

Vroege vogel tickets: €5,- (slechts 100 verkrijgbaar UITVERKOCHT)
Tickets v.v.k. €10,-
Aan de deur €12,50

Voorverkoopadressen : VVV Leeuwarden, Primera Cambuurplein en Troelstraweg, Blomke fan Romke, BigBadWolf Records, The Saint en Jumbo Snekertrekweg.

Bestel hier je tickets