Laden Evenementen

Robin Trower

€20

Gegevens

Datum:
18 november
Tijd:
20:00
Kosten:
€20

Robin Trower’s carrière omvat al meer dan vier decennia. Deze reeds levende legende is een van de beste gitaristen uit de Blues & Rock n’ Roll historie.

Tijdens zijn lange en turbulente carrière werd Robin Trower vaak de “White Hendrix” genoemd vanwege zijn tegen de oude meester aanleunende stijl. In de vroege 60’er jaren bracht hij zijn tijd voornamelijk door met gitaar spelen in de vele Londense Clubs.

Eind jaren zestig werd de Britse gitarist Robin Trower bekend met de band Procol Harum, die onder meer de wereldhits A Whiter Shade Of Pale, Homburg en Grand Hotel scoorde. Begin jaren zeventig, 1973 om precies te zijn, ging Trower echter zijn eigen weg met het album Twice Removed From Yesterday. De plaat werd in de Verenigde Staten een groot succes, mede doordat Trowers gitaarspel een enorme gelijkenis liet horen met de toen net twee jaar daarvoor overleden Jimi Hendrix, en dan met name diens zeer bluesy plaat Electric Ladyland. Trower bleek echter ook zonder die vergelijking de naam gitaarlegende waardig.: van het album Bridge Of Sighes (1974, geproduceerd door procol Harum-toetsenist en vriend Matthew Fisher) gingen meteen anderhalf miljoen exemplaren over de toonbank, en zelf vandaag de dag worden er ieder jaar nog zo’n 15.000 stuks wereldwijd verkocht!

In de loop der tijden heeft Robin Trower veelvuldig samengewerkt (en het podium gedeeld) met andere grootheden uit het muziekvak, van Jack Bruce tot Jan Akkerman. Hij is nu terug met zijn Fender Stratocaster én een nieuwe plaat-op-stapel. De laatste, What Lies Beneath, verscheen in 2009 en klinkt precies zoals bluesy en psychedelische rock hoort te klinken.

Een absolute must voor alle fans van o.a. John Mayall, Rory Gallagher, Gary Moore etc.!!

Deur open: 20:00
Start concert: 20:30

Tickets v.v.k. €20,-

Bestel hier je tickets