Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Old Folks

€10

Gegevens

Datum:
18 maart
Tijd:
13:30
Kosten:
€10

Folkfestival met the Woodyband met repertoire van Woody Guthrie; Eddie Mulder, topgitarist met eigen werk; Piet Kok en Roelof Reineman met Dylan repertoire en 50 jaar werk van Piet Kok; Gerard en Compagnie met repertoire uit de historie van Amerika’s civil war; JJAMM met 60-70 jaren werk en Johan Juckers met Liwwadder liedsjes.

The Woodyband bestaat uit vijf muzikanten die ook muzikaal actief zijn in Kalis, Irish Stew, Di Gojim, Farmer’s Union en Kapriol’. De band is opgericht naar aanleiding van een CD-project dat bedoeld is als eerbetoon aan Woody Guthrie, de grote Amerikaanse troubadour. Het meest bekende lied van Woody Guthrie is ‘This land is your land’. Maar ook songs als ‘I ain’t got no home’, ‘Pretty Boy Floyd’ en ‘This train’ zitten in het repertoire van The Woodyband.

Eddie Mulder, 59 jaar, is vanaf zijn 6e jaar gitarist. 53 jaar ervaring laten zich niet in een paar woorden vangen, maar na nationale en internationale ervaring op diverse gebieden is er sinds 4 jaar een nieuw hoofdstuk begonnen, namelijk solo spel, vastgelegd op diverse CD’s en her en der voor geïnteresseerd publiek uitgevoerd.

In 2018 is het vijftig jaar geleden dat Piet Kok zijn eerste optreden als zanger/gitarist deed en dat gaat gevierd worden met een speciale jubileum show. Samen met (slide)gitarist Roelof Reineman heeft hij een repertoire samengesteld bestaande uit songs van zijn lp’s One Way Street en Rambling Round en de cd Solo. Dit alles aangevuld met composities van Bob Dylan, Leonard Cohen en traditionele folksongs. Roelof Reineman is ook bekend als gitarist van The Hangouts en van de muziek bij een documentaire van Rob Pieters over kunstschilder Hendrik Elings.

Gerard & Compagnie speelt akoestische folkmuziek uit de Verenigde Staten van Amerika. Vanuit deze smeltkroes van culturen brengen zij songs over de liefde, het leven, lijden, werken, hartstocht, dood, humor en melancholie van mensen!

JJAMM is opgericht door Johan Juckers na het stoppen van Folkband Irish Stew, waar hij meer dan 42 jaar mee rond toerde. Samen met Peter vd Mei (Drums), die in z’n lagere schooltijd al z’n eerste bandje had en later in bands speelde als “It’s Us”, “LSD”, “the Whisky Four” en “City Leage”. Frans van Meerlo (Gitaar, Zang) was van 1985- 2000 actief als straatmuzikant en speelde in bands als “’t Kratsje”, “Captain K” en “Wis en Waarachtig”. Cees Jolmers (Piano, Accordeon en Keyboard) speelde in het begeleidingsensemble van het “Groot Smartlappenkoor” en de “Straatmadelieven” en speelt alles wat op z’n pad komt. De band is mede opgericht om de leden achter de whiskeyglazen en geraniums vandaan te houden. De band heeft een gevarieerd repertoire van pop-folk tot blues.

Deur open: 13:30
Start concert: 14:30

Tickets v.v.k. €10,-
Aan de deur €12,50

Voorverkoopadressen : VVV Leeuwarden, Primera Cambuurplein en Troelstraweg, Blomke fan Romke, BigBadWolf Records, The Saint en Jumbo Snekertrekweg.

Bestel hier je tickets